E-PUB õ AWAN ⚣ eBook or Kindle ePUB free

E-PUB é AWAN µ The sequel to the bestseller AJAIB Now in secondary school, Izzaq is still plagued by ghosts or are they visions of something else Dah lama rasanya buku ni kumpul habuk Kesnya, komen pembaca tentang nasib salah satu watak utama Pergh, sampai tahap tu saya merajuk dengan penulis.Awan lebih hebat dari Ajaib Maaf Izaq, cuma pov Ayiq lebih menarik Family value yang ditonjolkan oleh keluarga Ayiq pun lebih mesra alam dari keluarga Izaq.Dalam Ajaib, banyak kes yang berlaku Ada yang berjalan serentak, ada yang dah tamat satu kes, baru mula kes lain Sama juga konsepnya dengan Awan Tapi dalam Awan, ia lebih tersusun dan sen Dah lama rasanya buku ni kumpul habuk Kesnya, komen pembaca tentang nasib salah satu watak utama Pergh, sampai tahap tu saya merajuk dengan penulis.Awan lebih hebat dari Ajaib Maaf Izaq, cuma pov Ayiq lebih menarik Family value yang ditonjolkan oleh keluarga Ayiq pun lebih mesra alam dari keluarga Izaq.Dalam Ajaib, banyak kes yang berlaku Ada yang berjalan serentak, ada yang dah tamat satu kes, baru mula kes lain Sama juga konsepnya dengan Awan Tapi dalam Awan, ia lebih tersusun dan senang difahami sebab kuasa Ayiq.Kalau buku pertama lebih kepada horror, yang kedua ni lebih kepada paranormal Nyaris saja saya nak masukkan fantasi tapi tak jadi sebab bukan ada watak masuk alam ghaib pun.Saya tak pasti siapa yang wujudkan teori Fairly Odd Parents tu tapi serius creepy Itu tak masuk lagi teori lost video.Mula mula agak bengang juga sebab Izaq kan ke best friend dengan Firdaus, ape hal pula boleh rapat dengan Ayiq Tahap bengang tu sama macam kemunculan Batgirl sedangkan Batman dah ada Robin then tak nak peminat lari, maka diadakan bibit romantis antara Batgirl dan Robin Satu lagi saya keliru, kalau tak salah si Izaq ni lagi muda dari Ayiq Saya dapat terima kalau Izaq masuk kelas Ayiq sebab dia genius tapi berapa umur sebenar Izaq ni 14 ke 15 ke atau 16 tahun Sebab saya perempuan dan dah nak masuk 4 series, saya kurang faham lingo remaja lelaki Ringkas dan padat ayat mereka sampaikan satu tahap tu, apa yang mereka bualkan.Satu yang masih saya tak jumpa jawapannya, kenapa buku pertama dan kedua fokus kepada topik pencabulan kanak kanak bawah umur Almost every characters akan alami pencabulan And I was like, what the heck.Thumbs up pada penulis Tak sabar nak baca buku ketiga Hopefully, better than this.P s Takde kaitan dengan buku Tapi kenapa ramai sangat promote cik adik buat tutorial mekap ni kat saya Dalam dok promote natural beauty, nak tempek mekap lagi kenapa And lelaki kalau nak cari lain, kau tu bidadari syurga pun dia tetap buat Serius, menjengkelkan sungguh Best, cuma yang first AJAIB lagi best Aku tak berapa suka sangat watak utama cerita kali ni, bagi aku dia agak kurang ajar untuk umur semuda itu mungkin menyahut saranan Usman Awang , agak bold poyo macam gangster sijangkang Walaubagaimanapun, jalan cerita tetap menarik Aku suka karakter2 yang ditonjolkan dengan setiap mereka punya sifat berbeza.Berjaya buat aku ambil berat untuk setiap perkembangan watak Kreatif budak Epik ni Tahniah. aku lagi suka Ajaib ,sebab tu aku sedih bila Izaq mati.sebab tu aku bagi 3 ala nak kena dapatkan Aksara plak. Sekuel novel AJAIB, mengambil masa kira2 tiga tahun selepas plot novel Ajaib Kalau AJAIB diceritakan dari view Izaq yang boleh melihat makhluk ghaib, novel AWAN ni pulak diceritakan dari view Faiq muncul sekejap jer dlm novel Ajaib yang boleh membaca fikiran orang lain Kerana kebolehan mereka itu, meraka menjadi kawan baik Seperti Izaq, Faiq juga suka membantu orang lain yang berada dalam kesusahan Tidak seperti Izaq yang pandai sweet talk , Faiq menggunakan skill psikology dengan meman Sekuel novel AJAIB, mengambil masa kira2 tiga tahun selepas plot novel Ajaib Kalau AJAIB diceritakan dari view Izaq yang boleh melihat makhluk ghaib, novel AWAN ni pulak diceritakan dari view Faiq muncul sekejap jer dlm novel Ajaib yang boleh membaca fikiran orang lain Kerana kebolehan mereka itu, meraka menjadi kawan baik Seperti Izaq, Faiq juga suka membantu orang lain yang berada dalam kesusahan Tidak seperti Izaq yang pandai sweet talk , Faiq menggunakan skill psikology dengan memanfaatkan kelebihan mind reading nya itu untuk menyelesaikan masalah orang lain Dia diibaratkan sebagai AWAN, yang sentiasa melindungi bumi dari pancaran mentariPlot novel AWAN ni lebih berat dari plot novel AJAIB, sebab isu2 yang cuba dibangkitkan melibatkan masalah2 remaja sekolah menengah Seperti novel Ajaib, penceritaan novel ni best dan tidak bosan dibaca Banyak juga pengajaran yang boleh diambil dari novel ni Plot twist dan endingnya pun tak dapat dijangka Perghh, sedih la pulak endingnya