{Free} ⚠ HILANG ó eBook or E-pub free

Ternyata aku lagi suka baca HILANG compared to JERAT yang banyak sebut pasal term term IT yang aku kadang kadang confuse bila baca Komen aku untuk novel Hilang ni, bagus la Jalan cerita dia best Aku suka warna novel ni, putih Tajuk dia pun tak nampak sangat if tengok dari jauh Kalau tengok dekat dekat, baru nampak HILANG dia Unik Kisah tentang Shaziman yang mencari adik kembarnya, Ikhsan yang telah hilang tanpa jejak Di tambah lagi, apabila ada kesan darah pada cadar dan terdapat satu no Ternyata aku lagi suka baca HILANG compared to JERAT yang banyak sebut pasal term term IT yang aku kadang kadang confuse bila baca Komen aku untuk novel Hilang ni, bagus la Jalan cerita dia best Aku suka warna novel ni, putih Tajuk dia pun tak nampak sangat if tengok dari jauh Kalau tengok dekat dekat, baru nampak HILANG dia Unik Kisah tentang Shaziman yang mencari adik kembarnya, Ikhsan yang telah hilang tanpa jejak Di tambah lagi, apabila ada kesan darah pada cadar dan terdapat satu nota ugutan berhampiran dengan cadar berdarah itu Dengan bantuan Jo, penyiasat peribadi Ikhsan, dia rela membantu Shaziman menjejaki Ikhsan Ikhsan hidup mewah disebabkan dia bekerja dengan Jusoh Bagi aku, Jusoh ni orang jahat la sebab dia gunakan orang lain untuk kepentingan diri sendiri.Terdapat juga kisah Khairani, seorang pekerja kilang Pada mulanya, aku wonder jugak ape kes nak dikaitkan dengan misi pencarian Ikhsan At last, Khairani jumpe jugak dengan Shaziman dan Jo Walaupun lepas Khairani bersoal jawab dengan polis, dia memang nampak macam seorang perempuan yang innocent Dia langsung tak dedahkan tentang diri dia Sebenarnya dia la yang bunuh ayah tiri dia kot Dan juga Mona Dan juga Zed, yang orang pun pelik kenapa dia tiba tiba hilang Ikhsan pulak dijumpai oleh orang lain Tapi tak pulak dia cerita yang Zed dan Khairani serang dia Btw, terbaik la cerita ni.In the end, seperti yang dijanjikan, disebabkan dia bekerjasama dengan polis, Khairani diberikan identiti baru, pekerjaan baru dan wajah baru Kiranya dia terlepas dari masalah dulu And terlepas jugak dari ditangkap Errrm, tentang Shaziman dan Jo, aku hope sangat ending dia nanti diorang couple Tapi takda Okaayy, ni cerita thriller, bukan cerita cinta Saya suka plot yang buat pembaca tak sabar sabar nak tahu apa yang berlaku seterusnya Penulis bijak menghasilkan unsur saspens dalam setiap bab Cuma mungkin ada rasa sedikit tidak logik dari segi kebetulan dua watak utama Nampak macam tema lari dari fokus. Agak susah nak mencari penulis wanita yang menepati citarasa aku, tapi penulis ini berjaya menjadikan plot cerita ini satu yang menarik untuk di baca hingga ke noktah terakhirsedikit kelainan novel ini bilamana penulis membuatkan plot cerita watak2 utama Shaziman Khairani berselang seli untuk setiap bab Cerita Shaziman berlaku pada waktu sekarang manakala Khairani ceritanya 5 bulan sebelum itu, sehinggalah mereka berdua di pertemukan dalam mencari kes kehilangan Ikhsan, saudara kembar kepad Agak susah nak mencari penulis wanita yang menepati citarasa aku, tapi penulis ini berjaya menjadikan plot cerita ini satu yang menarik untuk di baca hingga ke noktah terakhirsedikit kelainan novel ini bilamana penulis membuatkan plot cerita watak2 utama Shaziman Khairani berselang seli untuk setiap bab Cerita Shaziman berlaku pada waktu sekarang manakala Khairani ceritanya 5 bulan sebelum itu, sehinggalah mereka berdua di pertemukan dalam mencari kes kehilangan Ikhsan, saudara kembar kepada Shaziman Shaziman di bantu oleh Jo, seorang penyiasat persendirian, misteri kehilangan Ikhsan akan di bongkarkan sedikit demi sedikit watak antagonis Jusoh yang memperdayakan mempergunakan ahlinya berkait rapat dengan Ikhsan KhairaniNovel ini, bahasanya masih boleh di hadam, hanya membabitkan bahasa pasar di dalam dialog, tiada unnsur sx yang agak keterlaluan seperti Pecah Licik Cuma watak Kak Ada masih di selubungi misteri kenapa di serang penyakit misteri seperti itu selepas melarikan diri ke hutan aku sebagai pembaca merasakan watak Khairani itu menenggelamkan watak Shaziman selaku watak utama, mungkin di sebabkan perjalanan hidup Khairani yang sedikit mencabar Walaubagaimanapun, novel ini berjaya membuatkan aku untuk mencari karya2 penulis ini yang lain nampak gayanya polis kena lebih cekap lagi buku ni sangat bagus, bagus sangat sangat sebab jelas meletakkan polis hampir kepada dah nak settle, hello kitaorang ok dalam kisah Khairani, Kay, Nani atau nama barunya, Khalida, polis sebenarnya gagal Jusoh sebenarnya tak bahaya pun macam samseng kampung jer yang bahaya watak utama, Khairani.buku ni lepas baca boleh sambung tidur dengan aman esok orang tanya camana ceritanya aku nak baca Jerat sekali lagi, buku tuh best. Hilang adalah buku kedua dari Dayang Noor sejak Jerat bagi pendapat saya, buku ini lebih baik dari Jerat, dari segi susunan kata, penceritaan, suspense dan menyusunan jalan cerita dan watak kadang kadang, sebuah cerita misteri tak perlu terlampau kompleks, terlampau berselirat sampaikan pembaca perlu bacadua tiga kali untuk faham buku ini cukup rasa cukup misterinya, cukup wataknya tidak terlalu baik dan tidak terlalu jahat dan cukup penceritaan nya great work kak Dayang. Shaziman dan Ikhsan Dua beradik kembar yang berbeza peribadinya namun di hujung hujungnya, seakan sama saja kisah mereka wink Shaziman dalam misi mencari adiknya Ikhsan yang hilang Dengan nota ugutan yang diterima, dia tahu pencariannya agak sukar Lagipun pihak polis tidak boleh mengetahui akan kehilangan adiknya itu Dengan bantuan Jo seorang penyiasat peribadi, mereka cuba menjejaki ke mana perginya Ikhsan.Jo rupanya telah pun diupah oleh Ikhsan bagi mencari bukti tentang sindiket Jusoh Shaziman dan Ikhsan Dua beradik kembar yang berbeza peribadinya namun di hujung hujungnya, seakan sama saja kisah mereka wink Shaziman dalam misi mencari adiknya Ikhsan yang hilang Dengan nota ugutan yang diterima, dia tahu pencariannya agak sukar Lagipun pihak polis tidak boleh mengetahui akan kehilangan adiknya itu Dengan bantuan Jo seorang penyiasat peribadi, mereka cuba menjejaki ke mana perginya Ikhsan.Jo rupanya telah pun diupah oleh Ikhsan bagi mencari bukti tentang sindiket Jusoh Dan di sini lah sebenarnya bermula segalanya Pertemuan Shaziman dengan gadis gadis kenalan Ikhsan tak banyak membantu Ke semuanya hanya bertambah serabut Nyata Ikhsan kaki perempuan nombor satu kih5 Tetapi bertemu dengan Khairani ada sejarahnya Gadis itu ada rahsia besar Dia umpama kunci kepada kehilangan Ikhsan Khairani Gadis ini kelihatan naif Gadis kampung yang biasa biasa yang berhijrah untuk mencari rezeki lebih di kota Dia amat memerlukan duit sementelah kakaknya diserang penyakit ganjil Dalam pada itu dia jatuh jati pada Zed, lelaki yang agak popular di kilangnya Dia akhirnya berjaya mendampingi Zed Bersama sama dengan Zed, Khairani mula sedar akan dunia yang makin kelam Oh Atau haruskah aku katakan yang Khairani mula sedar akan sisinya yang lain setelah bertemu dengan Zed wink Aku suka cara penulis mengolah Hilang Ada time frame di setiap bab Di situ aku mula berhati hati kononnya tak mahu terjerat dengan masa yang digambarkan Tapi mana tahu aku pun sama terjerat hahaha5 Aku juga gandingan Shaziman dan Jo Serasi yang bukan dibuat buat Mereka bukannya berkasih pun walau aku rasa macam alaaaaa rinarina, ini bukan kisah cinta oi P Dan aku juga suka dengan pengakhirannya Terasa bagai menonton cerita thriller mat saleh wink Buku ini lebih baik daripada Jerat Ceritanya lebih kemas, tak meleret leret, elemen kejutan dan drama yang menjadi Seronok Teruja Barangkali itu sudah cukup untuk kamu semua hilang dalam karya terbarunya Tak sakit kepala pun nak baca,susunan bahasa pun okay dan mudah faham cuma maybe ada part yang macam flashback sikit, kalau tak baca betul2 maybelah ada yang keliru but for me, okay aje tak ada masalah part2 akhir tu agak cemas jugala kalau kita bygkan diri kita ni Khairani, tersepit betul Menarik untuk dibaca. Okay, jalan cerita kali ini agak mudah difahami tanpa membabitkan bahasa bahasa IT Cerita ni jugak senang nak follow mungkin sebab ianya mengikut kronologi dan lagi satu, di setiap awal bab, penulis ada beritahu yang bab ni tentang siapa Cuma saya ada beberapa persoalan yang saya tak faham Dan saya dah ulang lagi sekali membaca Hilang ni, jawapan untuk persoalan saya tu, saya tak jumpa Kenapa Ikhsan tu tulis nota tu Kenapa Tania tak tanya siapa Shaziman masa dorang jumpa sedangkan kalau iku Okay, jalan cerita kali ini agak mudah difahami tanpa membabitkan bahasa bahasa IT Cerita ni jugak senang nak follow mungkin sebab ianya mengikut kronologi dan lagi satu, di setiap awal bab, penulis ada beritahu yang bab ni tentang siapa Cuma saya ada beberapa persoalan yang saya tak faham Dan saya dah ulang lagi sekali membaca Hilang ni, jawapan untuk persoalan saya tu, saya tak jumpa Kenapa Ikhsan tu tulis nota tu Kenapa Tania tak tanya siapa Shaziman masa dorang jumpa sedangkan kalau ikut perbualan Tania dengan Shaziman masa last cerita tu, dia dah jumpa Ikhsan masa tu Kenapa Ikhsan tak nak jumpa Shaziman sedangkan dia tahu Shaziman sedang bermati matian cari dia masa dia datang ke kondo dia Siap boleh makan lagi dengan Jo Jo pula, kenapa boleh tak perasan tu Ikhsan sedangkan sebelum ini, begitu mudah dia cam Shaziman is Shaziman dan Ikhsan is Ikhsan Kan dia PI katanya macam diawal pertemuan Macam mana Jusoh tau tu Shaziman hanya based on parut sedangkan dia tak pernah jumpa Shaziman dekat dekat Kan time tu dia dalam kereta Hanya tenogk dari jauh, lagipun parut tu kecil Jo yang PI tu pun, amek masa a few minutes untuk perasan yang itu adalah Shaziman Itupun sebab duduk dekat dekat Tapi, compare dengan Jerat, saya lagi suka yang Hilang ni So, 3.5 bintang berkerlipan di angkasa fireworks again {Free} ⛓ HILANG ⛄ Shaziman seorang jurulatih peribadi happy go lucky tiba tiba buntu bila adik kembarnya HILANG secara misteri Nota ugutan yang diterima membuatkannya cuba menjejak tanpa melaporkan kepada pihak polis Dengan bantuan Jo, seorang penyiasat peribadi, Shaziman mencari adiknya berdasarkan beberapa catatan buku nota Khairani seorang gadis kampung yang berhijrah ke Selangor untuk mencari rezeki dan mengejar cinta Dia perlukan banyak wang untuk mengubat kakaknya yang diserang penyakit ganjil Setelah dia berjaya memenangi hati Zed, lelaki yang diminatinya, Khairani diperkenalkan olehnya kepada dunia baru di mana wang boleh diperoleh dengan mudah Shaziman dan Khairani ditakdirkan bertemu di dalam satu situasi yang janggal Shaziman tidak menyedari bahawa Khairani menyimpan kunci tentang misteri kehilangan kermbarnyaNovelis Dayang NoorDayang Noor ataupun nama sebenarnya Noor Aziza Sulaiman dilahirkan di Mentakab, Pahang dan kini menetap di Puchong, Selangor Dia gemar membaca novel novel Chic Lit tetapi cenderung menulis cerita thriller dan fiksyen sains Dia tak pandai menulis kisah cinta walaupun banyak pihak yang minta HILANG ialah novel keduanya dengan penerbitan Fixi Novel pertamanya ialah JERAT pada tahun Kulit, rekabentuk dan rekaletak teckheePerunding Hani Amira SurayaCetakan Pertama Jun Cetakan Kedua Januari Cetakan Ketiga Mei Terbaik Hilang sebuah karya oleh Dayang Noor yang penuh dengan suspense dan tanda tanya Saat memulakan ayat pertama, pembaca pasti sukar untuk berhenti kerana penceritaan dari satu plot ke plot yang lain mempunyai kesinambungan yang tak dapat dijangka Hilang mengisahkan seorang lelaki bernama Ikhsan yang hilang secara tiba tiba dan cuba dijejaki oleh kembarnya, Shaziman dengan bantuan Jo PI yang diupah oleh Ikhsan sebelum kehilangannya untuk mencari bukti tentang sindiket Jusoh Pertemuan S Terbaik Hilang sebuah karya oleh Dayang Noor yang penuh dengan suspense dan tanda tanya Saat memulakan ayat pertama, pembaca pasti sukar untuk berhenti kerana penceritaan dari satu plot ke plot yang lain mempunyai kesinambungan yang tak dapat dijangka Hilang mengisahkan seorang lelaki bernama Ikhsan yang hilang secara tiba tiba dan cuba dijejaki oleh kembarnya, Shaziman dengan bantuan Jo PI yang diupah oleh Ikhsan sebelum kehilangannya untuk mencari bukti tentang sindiket Jusoh Pertemuan Shaziman dan Jo dengan seorang gadis bernama Khairani juga telah membawa mereka kepada beberapa kisah yang lain.